Terug naar Projecten

De moderne keuken van de Fam. Bontsema in Scheemda

 • Scheemda
 • Open keuken

Voor de familie Bontsema hebben wij een volledig nieuwe keuken in Scheemda mogen 
ontwerpen en plaatsen. Graag vertellen zij u hier meer over!

Nieuwe keuken kopen of opknappen?

Na 20 jaar kon onze keuken wel een upgrade gebruiken. De bestaande keuken was nog netjes, maar wel verouderd. Daarom hadden we een paar opties:

 • De keuken opknappen door het keukenblad te vernieuwen inclusief Quooker en de keukenkasten te vervangen.
 • Daarnaast ook te kiezen om van het gas af te gaan en over te gaan op elektrisch koken door te kiezen voor een inductiekookplaat.
 • Of: een totaal nieuwe keuken

Gaandeweg hebben we zelfs overwogen om te gaan verhuizen. Met explosief stijgende huizenprijzen en het gevoel dat we toch wel echt op dé plek woonde waar we wilden wonen behoorde dit al vrij snel niet meer tot de opties. In Scheemda heb je toch echt de rust en ruimte die we zoeken, daarom besloten we er te blijven wonen.

Keukeninspiratie op Pinterest en in de showroom

Om keukeninspiratie op te doen bezochten wij showrooms en zochten wij Pinterest af. De exacte look & feel van de keuken was nog niet bekend, maar dat het een strakke, moderne keuken moest worden wisten we al wel. Met een voorkeur voor donker. Door het bezoeken van diverse showrooms, waaronder die van Badhuis Keukens in Scheemda, kwamen we tot de ontdekking dat er erg veel nieuwe mogelijkheden waren. Dit maakte ons onwijs enthousiast. Zo verdween het idee om de keuken op te knappen en hakten we de knoop door om ons te oriënteren voor de aanschaf van een nieuwe keuken. Een adviesgesprek speelde voor ons een belangrijke rol. Zo kwamen we erachter welke wensen haalbaar waren. Daarnaast is er tegenwoordig enorm veel keus op het gebied van: kleuren, apparatuur, combinaties, tegels, werkbladen, keukenfronten.

Keuken op maat: jouw keuken, jouw indeling.

Henk Jan hielp ons bij de keukenindeling. Er werd goed naar onze wensen geluisterd en er werd uitgevraagd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Advies over de vele mogelijkheden in de kastinrichting inclusief verlichting;
 • De situering van de vaatwasser t.o.v. het spoelgedeelte;
 • Wat voor eisen stellen wij aan keukenapparatuur;
 • De plek van de apparatuur.

Dit alles hangt direct samen met onze wensen en gebruik, waardoor de keuken volledig wordt aangepast op onze situatie. Zo hebben wij bijvoorbeeld:

 • Een Quooker Cube;
 • Een inductiekookplaat met een flexzone. Met de flexzone kun je het gebruiken als 1 zone of 2 zones. Dus bijvoorbeeld een grillplaat of 2 losse pannen;
 • Afzuiging in de kookplaat;
 • Een bankje waar je ’s morgens heerlijk wakker kunt worden met een kop koffie;
 • Een wijnkoelkast: als wijnliefhebber mocht dit natuurlijk niet ontbreken;
 • Tot slot, dient de keuken eigenlijk als dressoir.

Een woonkeuken waar je tot rust komt:

Tijdens het adviesgesprek hielp Henk Jan ons goed om onze wensen in kaart te brengen. Onze keukenwensen waren:

 • Een gezellige woonkeuken worden waar we met de familie en vrienden heerlijk kunnen borrelen;
 • Een ruimtelijke open keuken die warmte en gezelligheid uitstraalt;
 • Een plek waar je samenkomt, samen kookt, een goed gesprek voert en dat alles onder het genot van een heerlijk glas wijn
 • Een plek waar ook gewerkt kan worden;
 • Een plek waar je het woongenot ervaart
 • Een keuken waar je een opgeruimd gevoel van krijgt;
 • En als laatste: veel, heel veel opbergruimte.

Keuken als dressoir: kan dat?

Na het adviesgesprek kwamen we tot de conclusie dat we ook vloer in de woonkamer, berging en kantoor gingen vernieuwen. De woonkamer werd opnieuw ingericht en dat betekende, dat ook direct afscheid genomen kon worden van de losse kasten (dressoirs en andere opbergkasten). Belangrijk dus, dat de verzamelde spullen (na een uitzoekronde) wel in de kasten opgeruimd konden worden. Die plek bevindt zich nu onder de koffienis. Door de opbergruimte te verwerken in de keuken en geen gebruik te maken van losse kasten geeft dit ons een rustig en opgeruimd gevoel.

Verrast: snel koken met een Quooker

We zijn echt verrast door wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. Zo kan de oven verbonden worden met onze telefoon en kunnen we die vanuit ons bed alvast voorverwarmen. Te gek toch? Wat echt het fijnste is aan de nieuwe keuken. Doordeweeks koken wij niet uitgebreid. We werken beide en daarom is het ideaal als het eten snel (maar wel goed en gezond) bereid kan worden. De kookplaat heeft een boost functie, waardoor deze snel warm wordt. In combinatie met de Quooker heb je in een mum van tijd de aardappelen aan het koken. Ideaal als je het ons vraagt!

Waarom zou je Badhuis Keukens aanbevelen?

Bij Badhuis Keukens in Scheemda denken ze graag met je mee. Zo wordt de keuken helemaal afgestemd op je wensen. Je ontdekt voorkeuren, waarvan je niet wist dat je ze had. Maar ook ontdek je nieuwe mogelijkheden. Het belangrijkste: ze denken met je mee en helpen je waar ze kunnen. Zo werd niet alleen de keuken geplaatst en geïnstalleerd, maar hebben de monteurs ook het verdere installatiewerk verzorgd en de nieuwe tegelvloer met vloerwarming gelegd.

De vertaalslag van onze keukenwens naar ontwerp tot en met de uitvoering en het uiteindelijke resultaat mag er zijn en we zijn daar ontzettend blij mee!

Ontdek onze werkwijze

Hebben jullie nog tips voor potentiële keukenkopers?

Ja. Bezoek showrooms en ga op zoek naar wat je graag wil. Zo zie je welke keuken opstellingen er allemaal zijn, krijg je een gevoel bij de materialen die gebruikt worden en ontdek je talloze mogelijkheden voor jouw nieuwe keuken. Plan een adviesgesprek in om deze ontdekkingen af te stemmen op je wensen. Er is echt meer mogelijk dan je denkt, voor ieder budget. Het moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en dan is een adviesgesprek toch echt cruciaal!