Terug naar Projecten

Een Nieuwe Woonkeuken in Winschoten

  • Winschoten
  • Woonkeuken

Bij de verhuizing en de plannen voor de verbouwing van het huis werd ook het ontwerp voor de keuken direct meegenomen. De huidige keuken was verouderd met een L-opstelling en een plavuizen vloer, wat niet overeenkwam met de droomkeuken van het gezin. Om die reden was een complete make-over nodig. De wanden werden gestuct en er werd een nieuwe betonvloer gegoten als basis voor een geheel vernieuwde woonkamer. De plavuizen werden vervangen door een visgraatvloer en de L-keuken maakte plaats voor een woonkeuken met een kastenwand en kookeiland.

Van L-Keuken naar woonkeuken in Winschoten!

Het blijft een uitdaging om inspiratie op te doen voor keukens, gezien het enorme aanbod aan verschillende stijlen. Maar voor dit gezin uit Winschoten was de keuze al snel gemaakt. Dankzij hun eigen woonwinkel waren ze goed op de hoogte van de nieuwste interieur- en woontrends en lieten ze zich inspireren door hun klanten. In de woonwinkel was er veel vraag naar de Hotel Chique-stijl, die hen direct aansprak vanwege de gezellige, warme en sfeervolle uitstraling. Dit gevoel wilden ze ook terug laten komen in de keuken, zodat deze mooi aansluit bij de woonkamer. Door gebruik te maken van zwarte stalen deuren in zowel de woonkamer als de keuken werd er ook verbinding gelegd met de bijkeuken, wat het geheel ruimtelijker maakt.

Specifieke wensen voor nieuwe keuken in Winschoten

Een moodboard met kleuren en een plattegrond vormden de basis voor het keukenontwerp van dit gezin. Na een bezoek aan de showroom, waar aanvankelijk een zwart-witte keukenwens werd besproken, werd er gekozen voor een unieke champagnekleurige keuken met een warme en chique uitstraling. Henk Jan creëerde op basis van de plattegrond een 3D-ontwerp waarin alle wensen werden meegenomen, zoals een kookeiland, een indeling op basis van gebruik, greeploze deuren en lades, gewenste apparatuur, een zwart keramisch keukenblad en onderhoudsvriendelijke en krasbestendige materialen.

De verassing in de keuken

Dit gezin koos vanwege hun drukke ondernemersleven voor een handige oplossing: de warmhoudlade van Siemens. Deze lade bevindt zich onder de oven en maakt het mogelijk om het eten warm te houden. Zo kunnen ze bij thuiskomst direct aan tafel zonder het gerecht opnieuw te hoeven opwarmen. Een ideale en lekkere oplossing!

Handig om te hebben:

het handdoekenrekje & de bijkeuken

De keuken heeft een handigheidje: een handdoekenkastje. Het ophangen van handdoeken en theedoeken kan rommelig ogen, dus Henk Jan adviseerde om een handdoekenrekje naast het spoelgedeelte te plaatsen. Zo blijft de keuken zelfs met kinderen opgeruimd en stijlvol! Bovendien hebben we onze bijkeuken laten meenemen in het ontwerp, waarbij we de wasmachine en droger hebben laten inbouwen in de kasten. Er is ook genoeg ruimte voor alles wat je nodig hebt, van wasmanden tot wasmiddelen.

Wat was jullie ervaring bij Badhuis Keukens?

We waren ontzettend verrast met de tijd die Henk Jan besteedde aan het bespreken van onze keukenwensen. We kregen de ruimte om onze wensen te testen en in de praktijk. Er werd uitvoerig gekeken naar de indeling van de keuken, inclusief de positionering van de lades, kasten, en apparaten, evenals de breedte van de kasten.

Ontdek onze werkwijze´╗┐

Wat is jullie advies aan potentiële keukenkopers?

Laat je inspireren en adviseren in de showroom en bespreek daar jouw wensen. Denk na over de gewenste indeling van de (woon)keuken, welke apparatuur je hebt en bijvoorbeeld hoeveel servies je hebt. Op basis hiervan kan de keukenindeling worden aangepast, zodat alles perfect past en je niet meer hoeft te ergeren aan servies dat net niet in de kast past. Dit is erg belangrijk en zorgt voor een optimaal gebruiksgemak van je nieuwe keuken.