Terug naar Projecten

Totale make-over van de open keuken van de Fam. Mulder in Finsterwolde

 • Finsterwolde
 • Open keuken

Na 31 jaar een nieuwe open keuken: de totale make-over in Finsterwolde

De familie Mulder woont al meer dan 31 jaar in Finsterwolde, waar ze hun eigen droomhuis hebben ontworpen en gebouwd. Het huis heeft de jaren goed doorstaan, maar is nu toe aan een make-over. De bovenverdieping inclusief badkamer is al gerenoveerd, dus nu is ook de benedenverdieping klaar voor een nieuwe look. 

Keukeninspiratie heeft uren van ons opgeslokt

Bij het ontwerpen van hun nieuwe keuken was de familie Mulder vastbesloten om een modern en strak ontwerp te creëren, dat tegelijkertijd warm en gezellig aanvoelt. Na urenlang scrollen op Pinterest, keukeninspiratie opdoen en het bekijken van verschillende stijlen, vonden ze uiteindelijk hun ideale "hotel chique look". Het was belangrijk voor hen dat de keuken niet te industrieel zou aanvoelen, maar toch een zekere mate van elegantie uitstraalt.

Op aanraden naar Badhuis Keukens

Via Bosma Wonen kwam de familie Mulder in contact met Henk Jan, die hen hielp bij het ontwerpen van hun droomkeuken. Bij het eerste kennismakingsgesprek voelden ze direct een klik en mevrouw Mulder vond meteen de gewenste look & feel voor de nieuwe keuken. Het was een perfecte match. 

Fam Mulder: "Henk Jan heeft enorm veel geduld gehad met ons. Ook heeft hij ons supergoed begeleid in het proces van het maken van de juiste ontwerp- en samenstellingskeuzes. We hebben de tekening meerdere keren omgegooid en we hadden meer afspraken nodig dan gemiddeld. Hij gaf ons niet alleen de juiste informatie, maar ook de ruimte en tijd die we nodig hadden. Daardoor hebben we het in één keer goed gedaan. Daar zijn we van overtuigd."


Wat vonden jullie moeilijk bij het uitkiezen van een keuken?

De indeling/positionering. Hiervoor hadden we echt een totaal andere indeling. Op aanraden van Henk Jan zijn we thuis ook echt gaan staan. Wat is handig:

 • Hoe doe ik de kasten open?
 • Hoe open ik de vaatwasser?
 • Welke keukenapparatuur wil ik graag ingebouwd?
 • Welke apparatuur gebruik ik vaak en wil ik in het zicht of juist niet in het zicht? Moet dit dan in de lade en is deze wel diep genoeg?
 • Waar wil ik mijn servies?
 • De kopjes, wat vind ik handig?

Zo hadden we de indeling al klaar voordat er een ontwerp gemaakt moest worden. Dit was echt het waardevolste advies dat we hadden kunnen krijgen.

Wat vinden jullie het fijnst aan de open keuken?

De keuken is totaal afgestemd op ons en onze wensen. Dat maakt het een onwijs praktische keuken. Op aanraden van Henk Jan heb we de nieuwe indeling nagebootst. Zo zetten we een tafel op de plek waar het kookeiland zou komen, zodat we alvast konden kijken of we dat prettig vonden.

Handig om te hebben: het handdoekenrekje

De keuken heeft een handigheidje: een handdoekenkastje. Het ophangen van handdoeken en theedoeken kan rommelig ogen, dus Henk Jan adviseerde om een handdoekenrekje naast het spoelgedeelte te plaatsen.


Wat kwam als een verrassing?

Een pyrolyse oven. We wisten helemaal niet dat dit bestond. Maar we zijn er nu erg blij mee! Een pyrolyse oven is een type oven dat beschikt over een zelfreinigend mechanisme. Tijdens de pyrolyse functie wordt de oven verhit tot ongeveer 500 graden Celsius, waardoor alle voedselresten en vetten verbranden tot as. Na afloop van het proces kan de as eenvoudig worden weggeveegd en blijft er een schone oven achter. Dit maakt het schoonmaken van de oven veel makkelijker en bespaart tijd en moeite.

De beste tips van Badhuis Keukens: 

 • Een stopcontact verwerkt in het keukenblad, als je hem nodig hebt klik je hem uit Gebruik je hem niet? Dan klap je hem dicht en zie je hem niet meer.
 • Het handdoekenrekje naast de wasbak, zodat we geen hand- en theedoeken aan de keuken hebben hangen. Daarmee kwam ook direct de wasbak iets van de muur, zodat je geen spetters aan de muur krijgt.
 • De deuren linksom te openen in plaats van rechtsom, ik ben zelf linkhandig dus voor mij is het enorm handig!

Wat willen jullie potentiële keukenkopers meegeven?

Laat je goed informeren en ga eens stilstaan bij hoe je keuken gebruikt. Hoe zou je deze het liefst willen gebruiken? Wat kan je nu niet kwijt? Of waar stoor je je aan? Zodat je echt een keuken krijgt die perfect op jou en je wensen is afgestemd! 

Ontdek onze werkwijze