Moderne eiken keuken Appingedam
Terug naar Projecten

Moderne Eiken Keuken in Appingedam van de Familie Schuitema

  • Appingedam
  • Moderne Eiken Keuken

Al ruim 32 jaar woont de familie Schuitema in Appingedam, genietend van alle handige voorzieningen op loopafstand. Hoewel het een fijne plek is om te wonen, was het tijd voor verandering in hun huis. De crème witte keuken met een houten keukenblad had dienstgedaan voor ruim 30 jaar. Er ontstond een wens naar een nieuwe keuken. Specifiek waren ze op zoek naar een moderne eiken keuken.

De traditionele, overweldigende keukenzaken voelden niet helemaal juist aan voor de familie. Ze waren op zoek naar een plek waar ze voldoende keuze hadden, maar niet werden overspoeld door te veel verschillende keukens. Na een grondige zoektocht op Google, kwamen ze uit bij Badhuis Keukens. De positieve reviews en de uitstraling van deze keukenzaak gaven hen direct een goed gevoel.

Soke keukenblad & Blond Eiken fronten

Bij binnenkomst werden ze aangenaam verrast. De sfeer was gemoedelijk en je kon op je gemak rondkijken. Dit was de perfecte plek om in gesprek te gaan en te ontdekken of een prachtige houtlook keuken ook tot de mogelijkheden behoorde. Mevrouw Schuitema gebruikte Pinterest om zich te laten inspireren voor het keukenblad. Hierdoor ontstond er een duidelijk beeld van hoe hun droomkeuken eruit moest zien. Uiteindelijk is er gekozen voor een natuurstenen keukenblad in de kleur “soke” en keukenfronten in blond eiken.

Tijdens het adviesgesprek met Henk-Jan kreeg de familie Schuitema een goede aanbeveling: een inductiekookplaat van Bosch. Dit advies was precies wat ze zochten. De inductiekookplaat is gemakkelijk schoon te maken met een microvezeldoek en kan vervolgens streeploos worden nagedroogd met een Jemako droogdoek. Bovendien is de kookplaat naadloos geïntegreerd in de keuken, waardoor er geen vuilresten achterblijven.

Apparatuur afgestemd op het gebruik 

Op basis van het gebruik van de keuken heeft de familie Schuitema ervoor gekozen om een combimagnetron te nemen. Ze merkten dat ze slechts af en toe een cake bakten, broodjes afbakken of een pizza opwarmden, waardoor een (stoom)oven niet nodig was. Ze hielden vast aan het motto "wat je niet gebruikt, hoef je ook niet te hebben". Dit benadrukt het belang om van tevoren goed te kijken naar het gebruik van de keuken.

Een dieper keukenblad voor meer werkruimte

Wat de familie Schuitema aangenaam verraste, was dat het nieuwe keukenontwerp een iets dieper aanrechtblad had. Dit gaf hun de mogelijkheid om de eiken keuken sfeervol aan te kleden zonder concessies te doen aan de werkruimte. Het natuurstenen blad werd doorgetrokken onder het raam van de keuken, waardoor een prachtig geheel ontstond. Ook achter het kookgedeelte werd gekozen voor het gebruik van natuursteen, wat ideaal is om het snel en gemakkelijk schoon te houden.

Welk advies geef je aan potentiële keukenkopers?

Ga voor een naadloos geïntegreerde inductiekookplaat en geniet van een moeiteloze kookervaring, zowel tijdens als na het koken. Eenvoudig in gebruik en ideaal om schoon te maken!