Terug naar Projecten

Van L keuken naar kookeiland in Scheemda

  • Scheemda
  • Kookeiland

In 2008 werd bij ons in Scheemda een witte, tijdloze keuken geplaatst met een natuurstenen zwart keukenblad en witte kasten. Helemaal de trend van dat moment. Nu 14 jaar later werd het tijd voor een nieuwe keuken. Met de plannen voor een aanbouw aan de achterkant van onze woning begon het ontwerpen. Door het ontstaan van meer woonoppervlak werd er ook ruimte gecreëerd om de L keuken om te toveren tot een sfeervolle woonkeuken. Welke kleur en stijl? Dat was nog even de vraag…

Inspiratie voor een sfeervolle woonkeuken

Op Pinterest deden wij inspiratie op. De vraag “wat zijn onze wensen” konden we niet direct beantwoorden. Een zwarte keuken? Een houten keuken? Een kookeiland? Met zo veel mogelijkheden bood Pinterest uitkomst door het aanmaken van “borden” (echt een aanrader!). Al snel kwamen daar voor ons een aantal wensen uit:

  • Een matzwarte keuken
  • Een kookeiland
  • Het moet sfeervol zijn
  • Geen hele wandenkast, maar een onderbreking
  • Ruimte om te decoreren
  • Zitplekken om samen te koken
  • Geen zwart keukenblad, maar het liefst een licht blad

Met deze wensen gingen we naar keukenzaken. In het verleden hadden we een badkamer gekocht bij Henk Jan en daarom reden we rechtstreeks naar Badhuis Keukens in Scheemda.

Welk advies van Badhuis Keukens vonden jullie ontzettend waardevol?

Tijdens het adviesgesprek met Badhuis Keukens kwam naar voren dat we het onwijs jammer vinden als prullenbakken en hand- en theedoeken in het zicht staan/hangen. Daar bedacht Henk Jan een oplossing voor. Met een 3D keuken ontwerp waren de afvalbakken in de keukenkasten geïntegreerd. Hierdoor is het afsluitbaar en geurloos. Ook was er een mogelijkheid om een keukenkast met uitschuifrek te maken voor de thee- en handdoeken. Ideaal als je het ons vraagt. Oh en we hebben kinderen, dus we zijn ook gegaan voor de anti-vingerafdruk coating. Echt een uitkomst, weten we inmiddels!

De verrassing: een zelfreinigende oven en een stoomoven!

Er zijn onwijs veel opties op het gebied van keukenapparatuur. Zo hebben wij een pyrolyse oven. Dat is een zelfreinigende oven die vuil en vet op een hoge temperatuur verbrandt. Ook gaven wij aan dat we het fijn vinden als we met het hele gezin en familie en/of vrienden zijn dat het eten tegelijkertijd in de oven kan. Op aanraden van Badhuis Keukens werd het een combi-oven en een stoomoven. Dat heeft ons echt verrast. De smaak van de groente is namelijk veel puurder dan wanneer je het op de gebruikelijke manier bereidt. Je proeft dus echt verschil.


Van opbouwkookplaat naar inbouwkookplaat

In onze vorige keuken zat een opbouwkookplaat. Mooi, maar niet ideaal; er blijft altijd vuil bij de randen achter en dat zorgt voor extra schoonmaakwerk. In onze nieuwe keuken wilden we daarom graag een inbouwkookplaat die vlak zou worden ingebouwd zodat dit 1 geheel vormt met het werkblad.


Van opbouwkookplaat naar inbouwkookplaat

In onze vorige keuken zat een opbouwkookplaat. Mooi, maar niet ideaal; er blijft altijd vuil bij de randen achter en dat zorgt voor extra schoonmaakwerk. In onze nieuwe keuken wilden we daarom graag een inbouwkookplaat die vlak zou worden ingebouwd zodat dit 1 geheel vormt met het werkblad. 

Uitgelicht: Gira lichtscenes in een strakke keuken

In de lades van de keuken hebben wij gekozen voor lichtlijsten. Dit geeft niet alleen een onwijs strakke en moderne uitstraling, maar is ook handig om in één oogopslag te zien wat er in de kasten staat. Het licht in de keuken is ingesteld in lichtscenes d.m.v. het Gira lichtbedieningssysteem. De lichtscenes kun je zelf aanmaken. Zo kun je de lampen apart of juist tezamen regelen. En: automatisch of via de app! Schakelen, drukken of dimmen, je kunt het zo gek niet bedenken en het kan met dit systeem.

Waarom raad je Badhuis Keukens uit Scheemda aan?

Wij zijn enorm goed begeleid in het vinden van onze droomkeuken. Badhuis Keukens heeft meer in huis dan alleen keukens! Ook hebben zij onze vloer voorzien van ingefreesde vloerverwarming, is het keramisch parket gelegd, hebben zij alle wanden gestuct en het installatiewerk verzorgd, denk hierbij aan het verplaatsen van elektra tot en met een extra groep in de meterkast. Fijn, zo heb je namelijk één aanspreekpunt voor de keuken, het stucwerk- en het installatiewerk. Badhuis Keukens heeft ons volledig ontzorgd en is zeer professioneel.

Ontdek onze werkwijze

Welk advies wil je potentiële keukenkopers geven?

Neem de tijd. Je hoeft niet in één middag een keuken te kopen. Neem de tijd om te bedenken wat je leuk vindt en vraag advies. Wij hebben meerdere gesprekken gehad en meermaals de tekening aan laten passen. Elke keer werd het ontwerp een mooier. Voel je vrij om de tijd te nemen, want je koopt niet elk jaar je nieuwe droomkeuken.