Terug naar Projecten

De woonkeuken van familie Tipker uit Winschoten

  • Winschoten
  • Zandgrijze Woonkeuken met Schiereiland

Al 27 jaar schitterde de donkergroene L-keuken in het huis van Familie Tipker in Winschoten. Sfeervol aangekleed met een houten keukenblad, had deze keuken zijn dienst vervuld. Hoewel nog in goede staat, was het werkblad toe aan vernieuwing, en de wens voor een ruimer kookgedeelte groeide. Ze besloten dat het tijd was voor verandering. Gezien hun positieve ervaring met Sanidrome het Badhuis tijdens de vernieuwing van de badkamer, was de keuze voor Badhuis Keukens snel gemaakt.

De eerste stappen naar een nieuwe keuken in Winschoten

In 2023 stapten ze daarom onze showroom binnen om de mogelijkheden voor een nieuwe keuken te bespreken. Inspiratie werd opgedaan uit diverse bronnen, maar het was mevrouw Tipker die een keuken binnenstapte en direct gecharmeerd was van de opstelling met schiereiland. De look & feel van de keuken werd daarmee snel concreet, en na een 3D-ontwerp waren ze aangenaam verrast dat hun droomkeuken binnen de beschikbare ruimte gerealiseerd kon worden.

Meneer Tipker had een specifieke wens: geen (onnodige) hangende keukenkasten voor extra opbergruimte. Een uitdaging, maar Henk Jan bood slimme opties voor keukenkasten in onder andere het schiereiland. Hierdoor was een volledige kastenwand onnodig. Toch werd er een concessie gedaan voor een dubbele hangende kast voor alleen het nodige servies.

Keuzes voor een nieuwe keuken

Het totaalpakket van Badhuis Keukens was voor de familie Tipker doorslaggevend. Eén contactpersoon voor alle gerelateerde keukenwerkzaamheden. Niet alleen efficiënt, maar dit bood ook rust. Nadat de familie zelf de keuken had gedemonteerd, nam Badhuis Keukens de rest voor hun rekening: van het stucen van de wanden tot het verplaatsen van het elektra, en uiteindelijk de installatie en montage van de nieuwe keuken. Zelf brachten ze nog een nieuwe kleur aan op de wand, waardoor de keuken perfect tot zijn recht kwam.

Kleurkeuzes voor deze stijlvolle keuken

Over het contact met Henk Jan gedurende het hele proces zijn zij zeer tevreden. Het stel waardeerde de betrokkenheid van Henk Jan, waardoor goede keuzes gemaakt konden worden met betrekking tot de indeling van de lades, opbergruimte, functionaliteiten van kasten en kleurmogelijkheden. Mevrouw Tipker benadrukt het belang van het meenemen van stalen naar huis om de kleuren in verschillende lichtomstandigheden thuis te beoordelen. Zo werd uiteindelijk gekozen voor de kleur zandgrijs (Lima 169) voor de kastenwand waarin de koel- en vriescombinatie is geïntegreerd. Voor het schiereiland werd de kleur van de keukenfront walnoot bruin (56 silvia wood classic k251 warmia nussbaum) gekozen. Tot slot: het keukenblad. Hier werd gekozen voor een donkerbruine keramieksoort met fijne witte aders (Neolith Calatorao). Het geeft een prachtige warme en sfeervolle marmerlook. Wat deze keuken tot een bijzonder mooie, stijlvolle woonkeuken maakt.

Keukenapparatuur

Advies over keukenapparatuur leidde tot de keuze voor Siemens, met als hoogtepunt een stoomoven, die ook aan de culinaire wensen voldeed van meneer Tipker. De Quooker, vaatwasser en inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging voegen extra comfort toe aan hun kookervaring. 

Familie Tipker aan het woord

Familie Tipker heeft de samenwerking met Badhuis Keukens als erg prettig ervaren. Ze geven aan: “Op een aantal dingen na is eigenlijk het hele proces goed verlopen. Overal vindt wel eens een vertraging plaats, maar dat komt ook omdat je afhankelijk bent van andere partijen. Het belangrijkste vinden wij dat er altijd wordt gedacht in oplossingen en alle partijen ook met je meedenken. Daarnaast vonden wij het erg fijn dat we de tijd hebben gekregen om rustig onze keuzes te maken en dat Henk Jan ook de tijd neemt om bij ons te komen om de situatie te bekijken. Als je dus een kwaliteitskeuken wilt kopen, dan moet je bij Badhuis Keukens zijn”.

Een tip van de familie Tipker: de stoomoven! Echt een verrijking van je keuken en je smaakpapillen. En niet te vergeten, de Quooker: theezetten en eieren koken ging nog nooit zo snel.